NM i nettpoker i kveld

Drøyt tusen spillere kan skjule sine pokerfjes i kampen om potten på 1,7 millioner kroner som skal fordeles i kveld.

I kveld kl. 20.00 er årets NM i nettpoker i gang. Interessen for å kvalifisere seg til NM i nettpoker er sterkt økende. Fire ganger så mange som i fjor har prøvd å kvalifisere seg til årets finalebord.

- Det vil bli langt flere før årets finale åpner mandag kveld klokken åtte, sier daglig leder Bjørn-Erik Glenne i Expekt.com, som arrangerer mesterskapet, til det nyhetsbyrået Text100.

Glenne regner med at det vil være over 100 finalebord på nettet med rundt 1.000 spillere som kjemper om en premiepott på minst 1,7 millioner kroner. Ni tilfeldig uttrekte spillere benker seg rundt hvert bord.

Minst 370.000 kroner

Vinneren er garantert en premie på minst 370.000 kroner. Denne premien er betydelig høyere enn i fjor, da den var på drøye 100.000 kroner. Blir det over 1.000 finalister blir premiepotten, og førstepremien større. Ti prosent av finalistene får premie.

Konkurransen blir hard. Flere av spillerne fra det norske pokerlandslaget "The Norsemen" eller Team poker.no, som den siste tiden har spilt i den europeiske storturneringen EPT, stiller i finalen.

I fjor vant Sverre Krogh Sundbø (24) fra Oslo NM i nettpoker. Senest i sommer ble han nummer to i poker-EM, og han spiller nå på pokerlandslaget.

- NM-tittelen i online-poker ble starten på min internasjonale pokerkarriere, sier Krogh Sundbø.

Utlendinger med

Glenne regner med at svenske og danske toppspillere vil kaste seg inn i det norske finalebordet. De vil gjøre hva de kan for å slå nordmennene, men kan ikke få NM-tittelen, forteller han.

Til nå har over 200 spillere kommet til finalen gjennom høstens kvalifiseringsrunder. Rundt 4.500 spillere har forsøkt seg. I fjor prøvde totalt 1.250 spillere å kvalifisere seg til finaleplass. Glenne regner med at over 5.000 vil prøve seg før fristen går ut. Pågangen er svært stor, forteller han.

Etter nye kvalifiseringsrunder fredag, lørdag og søndag kveld, regner Glenne i Expekt.com med at et betydelig antall spillere vil kjøpe seg rett inn i finalebordet, slik at antall finalister vil overstige 1.000 spillere.

Direkte adgang til finalebordet koster 270 dollar, mens en kvalifisering koster elleve dollar, som gir gratis finaleplass ved kvalifisering.

Enorm pokerinteresse

Som pokernasjon ligger Norge i hælene på USA, som har desidert størst andel pokerinteresserte, og etter Sverige. Grunnene er flere, forklarer Glenne.

- Vi har høy internettpenetrasjon med tilsvarende høy kvalitet på tjenestene som gjør at svært mange er på nett. Sammen med Sverige har vi tradisjon for å ta til oss amerikansk kultur hyperraskt, før den brer seg videre i Europa, sier Glenne.