Noen av nyhetene i Office 16

Noen av nyhetene i Office 16

Neste Office-versjon byr på nytt tema, ny hjelpfunksjon og bedre mailsynkronisering i Outlook.

Kilder med innsyn i Microsoft Office-planer avslører at bedriften nå tester en Technical Preview av neste Office3-versjon kalt Office 16. Informasjonen kommer fra The Verge.

Kopier av forhåndsversjonen har allerede blitt sendt ut til testpersoner og partnere. Av det som hittil har blitt avslørt handler det ikke om noen større nyheter, men det finnes en del mindre smågodt.

Hjelpefunksjon

I Office Online finnes det en hjelpfunksjon med navnet Fortell meg hva du vil gjøre, og etter alt å dømme vil denne også dukke opp i skrivebordsversjonen. Den vil vise seg i form av en søkerute lengst opp i programmet.

Funksjonen fungerer litt på samme måte som Clippy (hjelpefunksjonen fra Office 97 til 2003), men brukeren slipper animasjonsfiguren. Istedenfor vises bare et enkelt symbol i form av en glødelampe som indikerer at funksjonen er tilgjengelig.

I søkeruten kan du skrive inn hele spørsmål som for eksempel «Hvordan legger jeg inn bilder?» Denne er også til hjelp for å oppdage det store utvalget av finesser i Office.

Tema

Mange Office-brukere har spurt etter et sort tema, og i den anledning inngår dette i Office 16, selv om det hvite temaet fortsatt er standard.

Automatisk bilderotasjon (bilder roteres rett vei utifra metadata) og forbedret mailsynkronisering i Outlook er eksempler på andre nyheter. Den sistnevnte gjør blant annet at du kan velge å kun laste ned mail fra det seneste døgnet, alternativt 3, 7 eller 14 dager tilbake i tid.

Saken er hentet fra Computerworlds søsteravis idg.se.