Nokia 3250: En stor og slapp vriompeis

Nokia 3250: En stor og slapp vriompeis

Test: En god musikkspiller klarer ikke å forhindre at Nokia 3250 etterlater et svært labert totalinntrykk.
Vridbart tastatur er en god idé flere mobilprodusenter bør følge opp. Nokia 3250 har ett vanlig tastatur, og et tastatur for musikkspilleren på baksiden. En vridning på 180 grader bestemmer hvilket tastatur telefonen bruker. I mellomstilling, med tastaturet vridd 90 grader, fungerer mobilen som kamera. I alle tre posisjonene benyttes den samme skjermen.

Men en god idé er ikke nok når gjennomføringen er dårlig.

God musikk

For å ta det beste først. Musikkspilleren er meget bra. Det enkle tastaturet, kombinert med god programvare, gjør spilleren lett å bruke. Og lyden er god.

10 megabyte internt minne er en vits. Men det medfølgende Micro SD-kortet på 512 MB gir plass til over hundre låter, alternativt enda flere bilder. Bare synd kortet i test-telefonen ikke fungerte.

Ikke noe stort poeng, men ganske kjekt at telefonen kan holdes som et vanlig kamera når bildene tas. Dessverre er ikke bildekvaliteten så god at det vanlige digitalkameraet kan legges igjen hjemme.

Treig

Selv om Nokia 3250 er utstyrt med smarttelefon OS-et S60, viser vektleggingen av musikkspiller og kamera at mobilen er rettet mot "folk flest". Vi i denne gruppen har sjelden behov for å installere egne programmer. I stedet irriterer jeg meg over det notorisk treige operativsystemet. Selv enkle sms-funksjoner tar lang tid.

Skrøpelig plast er hovedkomponent i det store og kantede telefonen. Det holder ikke for en telefon/musikkspiller som må regne med å være med på det meste. Særlig ikke når prisen uten abonnement ligger på over tre tusen kroner.