Nokia angriper Apple

Nokia angriper Apple

Nokia vil ta rotta på både kompaktkamera og Ipod. Med sine tre nye mobiler har de satt i gang jakten.

Det er ikke lenge siden Nokias Anssi Njoki gikk ut og fortalte at fremtidens mobiler skal konkurrere ut digitale kameraer, videokameraer og musikkspillere. De tre nye mobilene N72, N73 og N93 er første skritt på veien, skriver ComputerSweden.

 

Apple er ett av selskapene Nokia har stilt inn siktet sitt mot. I en reklamefilm ligger Ipod sammen med mye elektronikksskrot og samler støv.

 

Nokias største fortrinn, ifølge Vanjoki, er muligheten til å laste ned musikk uansett hvor man er.

 

- Vanlige musikkspillere er avhengige av å være koblet til en datamaskin for å laste ned musikk. Med mobilen har du tilgang hele tiden, sier han.

 

Vanjoki er ansvarlig for multimediaproduktene hos den finske mobilkjempen og han lover beste lydkvalitet og kommende mobiler med større harddisker.

 

Konkurrent til Itunes?

 

N72 er den siste modellen i kampen mot Apple. Den kommer blant annet i blank sort farge og har innebygd musikkspiller, radio og en skjerm på 2,1 tommer. Vanjoki ymter frempå at det er muligheter for at Nokia kan lansere en mobil konkurrent til Itunes i fremtiden.

 

Vi har ikke sagt at vi ikke skal gjøre det, men heller ikke sagt at vi skal gjøre det, sier han til vår svenske søsterpublikasjon.

 

Med N93 skal Nokia ta opp kampen med vanlige videokameraer. Den har en billedkvalitet som selskapet lover tilsvarer dvd-kvalitet. Oppløsningen er på 3,2 megapiksler og mobilen klarer 30 bilderuter i sekundet og har en ordentlig zoom. Du kan koble deg opp på både 3g og trådløse nettverk.

 

Gary Oldman

 

For å støtte opp under videosatsningen sin lanserer også Nokia Nseries Studio hvor brukerne skal kunne vise sine filmer. Skuespilleren Gary Oldman skal legge frem sin.

 

Den siste mobilen Nokia lanserer denne gangen heter N73 og er en mer rendyrket kameramobil. Den har også en oppløsning på 3,2 megapiksler og støtte for 3g og edge. Mobilen kan ses på som Nokias svar på for eksempel Sony Ericssons K800i.

 

Les også: Mobiltrender i 2006.