Nokia avviser Apple-avtale

Nokia avviser Apple-avtale

En finsk avis hevder at en av Nokias nye mobiltelefoner vil bli solgt med Itunes. Nokia har allerede dementert påstanden.
Det er den finske dagsavisen Taloussanomat som i dag skrev at Nokias nye mobiltelefon N91 ville inneholde Apples musikktjeneste Itunes.

-- Det eksisterer ingen kommersiell avtale melom Nokia og Apple om å integrere iTunes i N-serie-modeller, sier Nokia-talsmann Kari Tuutti til nyhetsbyrået Reuters.

Derimot er det slik at designen i N-serien gjør det mulig for programvareutviklere å tilgjengeliggjøre slik programvare, også Itunes, om det skulle være aktuelt, presiserer Nokia ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tuutti sier at Nokia har prøvd ut slike applikasjoner i forskningslabene, men at det ikke er inngått noen kommersielle avtaler. Nokia vil ikke inngå ekslusive avtaler med en enkelt musikkbutikk, men heller overlate til kundene å velge hvor de vil kjøpe sin musikk.

Opphetet konkurranse

De nye musikkmobilene fra blant andre Nokia og Sony Ericsson kan bli tøffe konkurrenter for produenter av mp3-spillere.

-- Mobilbransjen vil overta mp3-markedet, sa Ericssons Erik Sandsmark onsdag.

Men ikke alle eksperter er enige i det. Analyseselskapet Gartner, for eksempel, har advart mot å tro at musikk blir noen gullkalv for mobiloperatørene.

Et spennende moment er hvorvidt leverandørenes forretningsmodell får noen betydning. Motorola lanserer en Itunes-mobil i slutten av september, og har altså valgt en fast musikkpartner, i motsetning til Nokia og Sony Ericsson.

Nokias N91 ble først vist fram i vår , men blir ikke å finne i butikkhyllene før nærmere jul. Telefonen vil ha en 4 gigabytes harddisk, som er oppsiktsvekkende stort for en mobiltelefon. N91 vil også støtte både 3G-nettet og trådløs nettverk (wlan).