Nokia: - Bedre enn ventet i 2006

Nokia-sjef Jorma Ollila venter flere gode år. I år selger finnene 780 millioner mobiltelefoner.

- Den robuste veksten vil fortsette og overstige forventningene, i år som i fjor, sa Nokias konsernsjef Jorma Ollila på en pressekonferanse i Beijing fredag.

Ollila tallfestet ikke forventningene han forventer skal overstiges.

Men sikkert er det at Kina blir et nøkkelland for fortsatt vekst. Pr. i dag er det omtrent 250 millioner kinesiske mobilabonnenter.

- Vi anslår at Kina innen 2010 vil ha 250 millioner ytterligere abonnenter, og dermed har styrket sin posisjon som verdens største mobilmarked, sa Ollila.

Nokia solgte 23 millioner håndsett i Kina, Taiwan, Hong Kong og Macau i årets ni første måneder. Det er en oppgang på 77 prosent fra samme periode i fjor.

Største eksportør

Totalomsetningen i disse markedene var på 3,3 milliarder dollar, og finnene eksporterte varer ut fra Kina for 2,3 milliarder dollar. Nokia er dermed den største eksportøren i den kinesiske telekombransjen.

Nokia meldte i oktober om 18 prosent vekst i nettoomsetningen i tredje kvartal. Det var etterspørsel etter rimelige modeller som først og fremst sto for økningen, og veksten i Kina og India sto for mye av vekstren på 30 prosent i antall solgte telefoner.

Men Nokias vekst blekner mot Motorolas. Amerikanerne, som er nest størst i markedet, økte antall solgte telefoner med 66 prosent, skriver nyhetsbyrået Reuters.