Nokia og Data Respons går sammen

Nokia og Data Respons går sammen

Data Respons har undertegnet en strategisk partneravtale for Nokias produktportefølje i maskin-til-maskin-segmentet i Norden. Data Respons blir hoveddistributør, systemintegrator og kompetansepartner for Nokia.
M2M er en fellesbetegnelse for all teknologi som muliggjør trådløs oppkopling og kommunikasjon mellom maskiner, mennesker og mobiltelefoner. Nokia er mest kjent for å være verdensledende innen trådløs kommunikasjon i forbrukermarkedet. De færreste kjenner til at Nokia også betraktes som verdensledende innenfor M2M.

- Nokia og Data Respons har samarbeidet i flere år i Norge, sier administrerende direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons. Utvidelsen av denne avtalen er en anerkjennelse og en bekreftelse på at selskapet har inntatt en ledende posisjon som kanal og partner for innebygde datasystemer i det nordiske markedet.

- Vi er best på "connecting people" - uavhengig av tid og sted. Sammen med partnere som representerer det beste innenfor sitt område, kan vi oppnå synergi. Derfor er det en glede å få samarbeide enda tettere med Data Respons, ikke bare i Norge, men i hele Norden, sier Jukka Kuusinen, General Manager M2M Business i Nokia.

For bare noen få år siden var M2M-løsninger forbeholdt industrien. I dag finnes det maskin-til-maskin-løsninger overalt.

- M2M handler for det meste om å utnytte mulighetene. Hvis det finnes en idé og et produkt som har behov for å kobles, finnes teknologien allerede. Husk at i dag er både hjem og arbeid fullt av maskiner. Skriveren er tom for toner, noen har glemt å slå på alarmsystemet, eller du ønsker å slå på badstuen før du kommer hjem fra jobb. Dette er noen få eksempler hvor en usynlig M2M-løsning gjør maskinene mer effektive, komfortable og pålitelige, sier Kuusinen.