Nokia-deksel prater trådløst

Nokia-deksel prater trådløst

I dag har Nokia lansert noe de kaller NFC, et kommuniserende deksel til mobiltelefonen 3220. Dette er bygget på rfid-teknologi, og lar brukeren ta del i helt nye trådløse tjenester.
Under den pågående Nokia Mobility Conference i Monaco, som samler utviklere fra hele verden, ventes det at Nokia skal lansere flere nyheter i løpet av dagen.

Så langt har ett deksel til telefonen 3220 blitt lansert, som er laget for å åpne nye mobile tjenester. Med dekselet, som har samme navn som teknologien, NFC (Near Field Communication), kan brukerens telefon ta i mot informasjon trådløst via et svakt radiosignal fra såkalte rfid-brikker.

Hiv deg på bussen - uten billett

I følge Nokia pågår tester i blant annet Tyskland der NFC brukes til å betale bussbilletter, melder vår søsteravis, Computer Sweden.

Teknologien er en videreutvikling av et deksel som ble lansert tidligere i år til mobilen 5140, og som først og fremst var innrettet med tanke på industrielle applikasjoner.

Det nye produktet oppgis å rette seg mot vanlige forbrukere. Også to telefoner med NFC-en skal kunne kommunisere med hverandre, ifølge Nokia, som mener den nye teknologien kommer til å bli implementert i flere av produsentens telefoner i tiden fremover.