Nokia og Ericsson leverer EDGE til Telenor Mobil

Nokia og Ericsson leverer EDGE til Telenor Mobil

Oppgraderingen av Telenors eksisterende Ericsson gsm/gprs-nettverk vil gjøre det mulig for Telenor å tilby nye tjenester til både privat- og bedriftsmarkedet.
Avtalen inkluderer også leveranse av EDGE til verdens nordligste mobilnett på Svalbard. Leveransene har allerede startet, og oppgraderingen vil berøre omtrent to millioner abonnenter i Norge.

Avtalen gjelder leveranse av komplett EDGE infrastruktur og vil muliggjøre rask, pakkebasert tilgang til mobilt internett. EDGE er en utvidelse av gprs og kan håndtere tre ganger ganger så stort datavolum som gprs i eksisterende spektrumbånd

- Vi er glade for at Telenor Mobil har valgt å implementere Ericssons EDGE-system i sitt fremtidsrettede mobilnett, sier markedsdirektør Aksel Aanensen i Ericsson AS.

Ericsson vil ikke oppgi hvor mye kontrakten er verdt for selskapet.

-- Det oppgir vi ikke etter avtale med kunden, sier pressetalsmann Ole Selchau i Ericsson Nordic & Baltics.

-- Dekning, kvalitet og kapasitet har alltid vært de viktigste konkurransefortrinnene til Telenor Mobil. Ved hjelp av EDGE-teknologien, som kan implementeres i våre eksisterende basestasjoner, vil det være mulig å tilby flere kunder raskere dataoverføringskapasitet, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, ansvarlig for Telenor i det norske markedet.

Han understreker samtidig at satsingen på EDGE kommer som en utvidelse av, ikke som et alternativ til Telenors pågående utbygging av det nye mobilnettet umts.

-- Et av de mest interessante aspektene ved EDGE, er at det åpner for bruk av nye og avanserte tjenester gjennom en oppgradering av det nåværende gsm-mobilnettet. Ved å kombinere de to teknologiene, vil vi raskere kunne tilby et høyhastighetsnett med god kvalitet og dekning der kundene har behov for det, påpeker Karlsen Sørby.

Også Nokia skal levere tjenester og utstyr til Telenor Mobil i forbindelse med oppgraderingen.

-- Vi er glade for å fortsette vårt samarbeid med Telenor Mobil med leveransen av EDGE til deres gsm-nettverk og på denne måten kunne bidra til fortsatt suksess for Telenor i Norge, sier Finn Erik Hermansen, administrerende direktør, Nokia Norge.