Nokia flagger ny Communicator

Nokia flagger ny Communicator

Nokia 9300 er en ny Communicator, men Nokia velger å kalle den en smarttelefon denne gangen.
Og det kanskje med rette. Nokias tidligere modeller av Communicator har vært klumpete og det så ut som man gikk med en banan i lommen når man hadde den på seg. Den nye 9300 virker slankere og mer elegant.

Nokia 9300 som lanseres i dag, har et tastatur innebygget og en solid skjerm med 65.536 farger og kombinerer pda-funksjonalitet med en mobiltelefon.

--Nokia 9300 vil appellere til et bredt utvalg av profesjonelle brukere som ønsker seg en kraftig dataterminal, og samtidig vil ha mobiltelefonens utseende, enkelthet og brukervennlighet, sier Eric Anderbjörk som er Business Manager Enterprise Solutions i Nokia Skandinavia.

--Så lenge individuelle brukere står for storparten av salgsvolumet for terminaler, vil design og form være like viktig som datafunksjonalitet for at terminalen skal bli en suksess hos bedrifter, sier Kevin Burden som er program manager i IDC.

--En terminal som fungerer både som en persons primære mobiltelefon og som plattform for dataapplikasjoner, vil kunne lykkes godt i det voksende mobile forretningsmarkedet, fortsetter han.

Nokia 9300 er en trippelbånd telefon og støtter GSM/GPRS/EDGE-nettverk. Den har muligheter for telefonkonferanser for fem deltakere via en integrert høyttaler og flere forskjellige e-postklienter (med vedlegg), inkludert BlackBerry Connect, har man sømløse og sikre mobile tilkoblingsmuligheter både på kontoret og på reise.

Nokia 9300 har også innebygd infrarød- og Bluetooth-funksjonalitet. Dermed har brukerne to forskjellige trådløse alternativer for å synkronisere terminalen mot stasjonær eller bærbar pc eller for å utveksle data med andre mobile enheter. Av hukommelse har Nokia 9300 80 MB brukerminne (kan utvides opp til 2 GB med et MMC-kort).

Telefonen vil komme på markedet i første kvartal 2005.