Nokia klar med surfebrett

Nokia klar med surfebrett

Endelig et Nokia-produkt helt uten telefon.

Et Linux-basert minisurfebrett kan nå bestilles fra diverse europeiske Nokia-nettsteder. Det lille brettet, med en veiledende pris på 350 euro (ca. 2.500 kroner) ble først annonsert i mai.

Brettet er langt mindre enn de Windows-baserte Tablet PC-variantene, som ikke har vært noen knallsuksess. I likhet med disse apparatene har 770 en penn og et system for å gjenkjenne håndskrift.

Det nye surfebrettet er på størrelse med en gammeldags walkman (141 x 79 mm) og veier bare 230 gram.

Underholdning

Nokia har, ikke overraskende, lagt større vekt på underholdning enn surfefjøl-konkurrenten fra Microsoft.

Skjermen er på 4,13 tommer, og maskinen kan vise videoer og spille mp3-filer. Støtten for lyd- og blideformater er bred, men Microsofts Windows Media-formater glimrer med sitt fravær på spesifikasjonen.

Nokia har tidligere i år bebudet et nærmere samarbeid med nettopp Microsoft på musikkfornten, men det gjelder tydeligvis ikke akkurat denne dingsen.

Minnet på 770 kan utvides til 1 GB med innstikkskort. Nokia 770 har innebygd trådløsnett-brikke (802.11 b/g), støtter Bluetooth og benytter et operativsystem kalt Internet Tablet 2005, som bygger på Linux og andre komponenter utviklet på åpen kildekode.

En oppdatert versjon av operativsystemet skal være klar neste år, da med innebygd VOIP (voice over Internet Protocol) og applikasjoner for øyeblikksmeldinger. En fullstendig spesifikasjon finner du her.