Nokia kutter 4000 stillinger

Nokia kutter 4000 stillinger

4 000 ansatte i Finland, Ungarn og Mexico mister jobben når Nokia flytter produksjonen av smarttelefoner til Asia.

Nokia har annonsert at de vil kutte rundt 4 000 stillinger ved fabrikker i Ungarn, Mexico og Finland. Det skriver Bloomberg.

En av fem sagt opp

Det innebærer at monteringen av mobiltelefonene fremover vil finne sted i Asia, der de fleste av selskapets underleverandører befinner seg. Nokia selger også flere mobiltelefoner i Asia enn i noen annen region.

Kuttene rammer 2 300 personer i Komarom i Ungarn, 700 personer i Reynosa i Mexico og 1 000 personer i Salo i Finland.

Nokias toppsjef Stephen Elop annonserte for ett år siden at Nokia ville basere sine kommende smarttelefoner på Microsofts Windows Phone-operativsystem.

Siden Nokia inngikk avtalen med Microsoft har selskapet kuttet rundt 14 500 stillinger, eller rundt 22 prosent av de 66 267 ansatte som selskapet hadde ved utgangen av 2010.

Bygger i Hanoi

Den første runden med kutt rammet de ansatte som jobbet med selskapets Symbian-operativsystem, som Nokia nedprioriterer til fordel for Windows Phone.

Nokias fabrikk i Salo i Finland, som ble etablert i 1979, er den eldste av Nokias fabrikker og har hittil blitt spart for nedskjæringer.

Nokia har ifølge Bloomberg i dag ni fabrikker som produserer selskapets mobiltelefoner, blant annet i Beijing, Sør-Korea, Taiwan og Brasil. I tillegg er en fabrikk i Hanoi som er under oppføring.

Nylig solgte Nokia også unna en fabrikk i Romania til italienske De'Longhi SpA, som produserer kjøkkenutstyr.