Nokia med åpen nettleser

Nokias mobile open-source nettleser blir tilgjengelig i nye telefoner. Samtidig lanseres en portal for deling av open-source aktiviteter.

Det var i juni Nokia først annonserte at de utviklet en open-source leser for smarttelefonene i S60-serien. Både Nokia og Simens lager telefoner basert på denne plattformen.

 

Nettleseren har støtte for annonseblokkering,RSS (Really Simple Syndication) og en tekstsøke-funksjon og er basert på WebCore og JavaScriptCore komponentene i Apples Safari Web kit. Safari er igjen basert på KHTML og KDEs JavaScript Engine, utviklet som en del av KDEs Koncuerer open-source prosjekt.

  

I juni uttalte Nokia at de var interesserte i å utvikle en nettleser basert på åpen kildekode for å forbedre visning i mobiltelefoner.

 

Typiske websider er ikke optimalisert for mobiltelefoner og er ofte vanskelig å lese på små skjermer.

 

Med høyere hastighet og trådløse datanettverk tilgjengelig, jobber operatører og telefonprodusenter for å åpne for hele nettet, og ikke bare spesielle sider tilpasset mobiltelefoner.

 

T-Mobile lanserte nylig en mobiltjeneste som lar deg ha Google som startside slik at mobilbrukere kan nå hele nettet. Tjenesten er foreløpig lansert i Tyskland, Østerrike og i Storbritannia.

 

Nettportal

Nokia lanserte også nettportalen opensource.nokia.com, som en informasjonskilde for alle deres open-source prosjekter.

 

Portalens mål er ifølge Nokia å dele open-source prosjekter med andre utviklere for å oppmuntre til videre nyskapning.

 

I tillegg til nettleseren jobber Nokia blant annet med en plattform for Linux-baserte tablet pcer ved navn Maemo.