Nokia med Windows 8-brett i juni

Nokia med Windows 8-brett i juni

Kan Microsoft og Nokia lykkes der de fleste andre har feilet?

Nokia planlegger å hive seg inn i nettbrettmarkedet, og skal lansere et nettbrett basert på Microsofts kommende operativsystem Windows 8 i juni neste år. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- I juni 2012 har vi et nettbrett som kjører Windows 8, sa Nokias sjef i Frankrike, Paul Amsellem, til den Franske avisen Les Echos på tirsdag.

Nokia og Microsoft har jobbet tett sammen med utviklingen av Windows Phone-baserte smarttelefoner for å hanskes med konkurrentene i mobilmarkedet, og et nettbrett fundert på dette samarbeidet vil være et logisk neste skritt, mener Ben Wood, direktør i analyseselskapet CCS Insight.

Mislykkes spektakulært

Men om Nokia lanserer et nettbrett vil selskapet naturligvis stå overfor nøyaktig de samme utfordringene som andre telefonprodusenter – inkludert HTC, RIM og Motorola – som har forsøkt seg på dette markedet men så langt har mislyktes spektakulært, mener Wood.

Så langt har Samsung, som har gått forbi Nokia og blitt den største smarttelefonprodusenten når vi ser på inntekter, vært den aktøren som har lykkes best med å utfordre Apples dominans i nettbrettmarkedet. Selskapet solgte 1,6 millioner Galaxy-nettbrett i tredje kvartal, ifølge tall fra markedsanalysebyrået Canalys. Til sammenligning solgte Apple 11 millioner Ipads i den samme perioden.

Hva slags innhold og tjenester Nokia og Microsoft greier å inkludere i sin nettbrettsatsing blir nøkkelfaktorer for om den lykkes. Den tidlige suksessen til Amazons Kindle Fire-brett viser hvor viktig dette er, ifølge Wood.

Nokias hovedkvarter vil ikke kommentere Amsellems uttalelser, sier en talsmann til Computerworlds nyhetstjeneste.