Nokia omorganiserer i Norden

Nokia omorganiserer i Norden

Nokias norgessjef Arild Elverum forlater selskapet når den norske salgsorganisasjonen nå flyttes til Stockholm.

Nokia har besluttet å endre strukturen i sine regionale salgsorganisasjoner.

For de skandinaviske kontorene innebærer det at Nokias enkelte landssjefer forsvinner, og at salgsfunksjonene på kontorene i Danmark, Norge, Sverige og Island, samles i Stockholm.

Mer kundefokus

- Det økte kundefokuset vil gi en mer effektiv og smidig organisasjon og gjøre det mulig for oss å respondere raskere og bedre på partnernes behov, skriver selskapet i en internt epost.

- Vi er overbevist om at disse endringene vil gjøre oss bedre posisjonert overfor de krevende markedsbetingelsene og sørge for at vi kan svare på kundenes behov. Dette er hovedmålet, men vi vil også sørge for at driften går som normalt i overgangsperioden.

- Få konsekvenser

Nokia Norge vil ellers bestå som før, og omorganiseringene har ifølge selskapets norske sjef Arild Elverum få konsekvenser for de ansatte i Norge.

Den norske QT-avdelingen med mer enn 100 utviklere videreføres.

Selskapet beholder noen få selgere, produktsjefer, markedssjefer og så videre. Den norske mobildivisjonen vil fremover bestå av fem ansatte, mens skandinaviske account managere vil håndtere salget på tvers av landegrensene.

Forlater selskapet

Nokias sverigesjef Johan Eidhagen, som er basert i Stockholm, blir ny general manager for selskapet i Skandinavia. Arild Elverum selv forlater Nokia.

- Min stilling som sjef for den norske mobildivisjonen forsvinner til Sverige. Nå skal jeg prøve noe nytt, sier han.