Nokia Siemens kutter 9 000 jobber

Nokia Siemens kutter 9 000 jobber

Joint-venture-selskapet Nokia Siemens Networks holder seg til planen om å redusere arbeidsstokken med mellom 10 og 15 prosent over de neste årene.

Selskapet, som offisielt så dagens lys i april i år, kommuniserte sent sist uke at de har startet å kommunisere planene internt - i samarbeid med fagforeningene i Tyskland og Finland. Totalt har selskapet rundt 60 000 ansatte.

Endel av jobbene som kuttes vil bli flyttet til forretningspartnere av selskapet, ifølge IDGs nyhetsbyrå.

Jobb-kuttene vil spare selskapet for 1,5 milliarder euro (rundt 12 milliarder norske kroner) årlig ved utgangen av 2010. Selskapet må kutte kostnader fordi dets kunder, teleoperatørene, står overfor intens konkurranse og prispress, ifølge selskapet.

I de siste årene har nettverksbransjen konsolidert seg i takt med sine kunder. Fusjonen mellom Alcatel og Lucent Technologies, ble annonsert kun få måneder før Nokia-Siemens-avtalen. Operatører som AT&T og Verizon Communications har gjort seg større ved å kjøpe andre operatører, og dermed redusere antall potensielle kunder for utstyrsleverandørene.

Nokia Siemens regner med å kutte 700 stillinger til å begynne med, og opptil 1 700 i løpet av 2010. Selskapet har rundt 10 000 ansatte i Finland.

I Tyskland vil man kutte mellom 2 800 og 2 900 stillinger i løpet av 2010, av en base på rundt 13 000. Det vil også diskuteres ytterligere tilpasninger ved å flytte stillinger til selskapets forretningspartnere.

Les flere bransjenyheter i Bransje