Nokia trosser salgssvikt

Mobilprodusenten Nokia vil få et salg som er noe lavere enn tidligere antatt. Likevel klarer de å opprettholde sine marginer.
Verdens ledende mobilselskap, finske Nokia, har hatt en tøff sommer. Tøffere enn ventet. Det har gitt utslag til at omsetningen i tredje kvartal vil bli noe lavere enn hva toppsjef Jorma Ollila ventet da han i 18. juli i år presenterte tallene for andre kvartal.

Den gang mente Ollila at omsetningen i tredje kvartal ville bli mellom 7,2 og 7,6 milliarder euro. Nå nedjusterer selskapet dette målet til mellom 7,1 og 7,4 milliarder euro.

Til tross for at salget blir lavere enn ventet, klarer mobilgiganten å nå sine lønnsomhetsmål. Og vel så det.

Ved andre kvartalspresentasjonen sa Ollila at selskapet ville ha en driftsmargin på 20 prosent og med et resultat per aksje på mellom 0,15 og 0,17 euro per aksje i tredje kvartal. I dag bekrefter Ollila at de vil nå dette målet, og mulig også overstige det.

Resultatfremgangen forklarer Nokia med at markedet har tatt godt imot selskapets nye produkter, deriblant selskapets mms-telefon, 7650. Selskapet fastholder også at de vil lansere sin første umts-telefon 26. september i år.

Resultatene i tredje kvartal vil imidlertid bli belastet med et ekstraordinært nedskrivning på 300 millioner euro i forbindelse med konkursen i tyske umts operatøren.

Nokia-aksjen falt 2,6 prosent på Helsinki-børsen idag. Ericsson falt over dobbelt så mye, rundt seks prosent.