Nokia vil overvåke hjemmet ditt

Nokia vil overvåke hjemmet ditt

Nokia lanserer i dag Nokia Remote Camera med integrert bevegelsesdetektor for trådløs overvåkning av hjemmet.
Nokia Remote Camera muliggjør fjernovervåkning på en ny måte, med mulighet til å ta bilder med megapikselkvalitet og ta opp videoklipp med lyd selv under dårlige lysforhold eller utendørs.

Nokia Remote Camera ventes å komme i salg i fjerde kvartal 2004 i Europa, Midt-Østen og Asia/Oseania, og prisen forventes å ligge på 450 euro.

Nokia Remote Camera kombinerer digitalkamera, GSM-sender og -mottaker, og mms-teknologi i én og samme enhet. Enheten kan brukes på en rekke områder du ønsker å holde øye med, for eksempel hjemmet, hytta, et lager eller båten din.

-- Nokia Remote Camera er svært anvendelig for den som vil holde øye med sin private eiendom på en tidsbesparende måte. Nøkkelfunksjoner inkluderer megapikselkamera med zoom, video- og lydopptak, mulighet for utendørsbruk og enkelt konfigurering via Bluetooth-teknologi, sier Tomas Chatzopoulos, Business Manager Imaging Nordic, Nokia Multimedia

Kameraet trenger ikke fysisk tilknytning til landbasert nett eller internett - det eneste som er nødvendig er vanlig strømtilførsel og tilgang til et gsm-nettverk. Så snart sim-kortet er satt i, pin-koden er slått inn og minst én bruker er definert, er Nokia Remote Camera klart til bruk.

Nokia Remote Camera sender bilder eller videoklipp med lyd til en mms-telefon eller en e-postadresse når kameraet registrerer bevegelse, ved forhåndsinnstilte intervaller eller ved at en teksmelding sendes direkte til kameraet. Brukere kan også få beskjed når omgivelsene som overvåkes når en minimums- eller maksimumstemperatur, og man kan til og med få tilsendt temperaturkurven for det siste døgnet som en graf.

Kameraet kan kontrolleres ved hjelp av tekstmeldinger eller Bluetooth trådløsteknologi, og med utvidet brukertilgang kan også mer enn én person styre enheten.

Den som benytter Series 60 smarttelefoner, som Nokia 6670, Nokia 7610 eller Nokia 6600, får gjennom programvaren Remote Camera Manager et grafisk brukergrensesnitt med enda bedre brukeropplevelse. Kameraet leveres med ulike stativ for montering på bord, på vegg, i taket eller utendørs.