Nokia vil stoppe import av Apple-produkter

Nokia vil stoppe import av Apple-produkter

iPhone, iPod og MacBook kan bli rammet dersom Nokia vinner i patentsak mot Apple.

Søksmålkrigen mellom Apple og Nokia ser ikke å ta en slutt med det første. I forrige uke, den 29. desember, saksøkte Nokia enda en gang Apple for brudd på patentverket.

Nokias nye søksmål lister sju patenter som Apple skal ha brutt i produkter som iPhone, iPod og MacBook, skriver Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Den finske mobilprodusenten krever stopp av all amerikansk import av maskinvare som bryter de sju patentene.

Skulle domstolen beslutte i favør av Nokia vil det gå hardt utover Apple, som i det siste rapporterte kvartalet tjente nesten 4,3 milliarder dollar bare på salg av Mac-er i USA.

Med samme mynt

Den første salven i patentkrigen mellom de to gigantene ble avfyrt av Nokia i oktober, da selskapet anklagde Apple for brudd på ti patenter. Apple svarte den 11. desember ved å saksøke Nokia for 13 påståtte patentbrudd.

Ikke overraskende er tonen mellom de to selskapene for tiden alt annet enn vennlig.

- Andre selskaper må konkurrere med oss ved å finne opp sine egne teknologier, ikke bare ved å stjele våre, sa Bruce Sewell, senior visepresident i Apple, da selskapet la inn sitt motsøksmål i desember.

Paul Melin i Nokia sa i en uttalelse i forrige uke at selskapets forrige søksmål handlet om "Apples forsøk på å være gratispassasjer på ryggen til Nokias investeringer i trådløse standarder".

Nokia har bedt om en rettssak med jury i sitt andre søksmål, og krever at Apple betaler for skader med renter dersom selskapet blir dømt for patentbrudd.