Nordea gjør endringer i it-toppen

Nordea gjør endringer i it-toppen

Nordmannen Jarle Haug (bildet) erstattes av Magnus Norrström som leder av Group IT i Nordea fra 12. september.

Magnus Norrström, 44 år, kommer fra stillingen som partner i Accenture i Stockholm, hvor han har arbeidet innenfor området Financial Services. Han har hatt ansvaret for store prosjekter i Norden og for den løpende utviklingen av Accentures leveransemetoder.

Den nåværende lederen av Group IT, Jarle Haug, blir leder av Lean Banking i Nordea. Denne nye enheten har ansvaret for å forenkle driften av konsernet. Dette omfatter konsepter, metoder, kompetanse og planlegging.

- Jarle Haug har ledet Group IT i en meget utfordrende endringsperiode hvor Group IT nå er blitt en profesjonell og fullt ut nordisk organisasjon. Vi går nå inn i en ny fase, og Magnus Norrströms erfaring vil være verdifull i arbeidet med å gjøre Group IT til en enda mer effektiv organisasjon, sier Markku Pohjola, visekonsernsjef og leder av Group Processing and Technology.

Les også:

It-maktkamp koster Nordea over 100 millioner
Driften av den nordiske storbankens it-systemer skulle vært samlet i København i 2003. Besparelsene skulle beløpe seg til 500 millioner kroner. Men så ble det krig mellom landene.