- Norden bør føre an i klima-it

- Norden bør føre an i klima-it

Norge og Sverige har helt spesielle forutsetninger for å bidra med informasjonsteknologi i kampen mot klimaendringer, sa Sveriges tidligere statsminister Gøran Persson på It-tinget i dag.

Gøran Persson var første internasjonale taler under årets It-ting. Han talte varmt om EU som viktigste redskap mot global finansiell uro. Selv utenfor EU vil Norge påvirkes sterkt av den pågående internasjonale finans-uroen, mener Persson.

- Om noen år er Tyrkia medlem i EU, det er jeg ganske sikker på. Vi snakker om 30-40 land i løpet av ti år. EU er drevet fram av globalisering, og globalisering er drevet framover av informasjonsteknologi.

Som alle eks-politikere med respekt for seg selv talte bonden Persson om klimaendringer.

LES OGSÅ: Klima-klynge til Universitetet i Oslo

- Jeg står friere til å snakke om dette nå. Dessverre kan man nesten ikke snakke om klimaet uten å bli beskyldt for å komme med skrekkscenarier.

Han etterlyser handlekraftige globale organer, og uttrykker frustrasjon over den manglende politiske evnene til å gjøre ord til handling. Ifølge Persson er it en åpenbar del av løsningen på problemet.

- Vi må bruke it til å løse klimaproblemene. Og jeg tror Norge og Sverige har helt spesielle forutsetninger for å innta førersetet. De av dere som gjør dette blir morgendagens helter, sa Persson.

LES OGSÅ: Ergogroup kjøper konsulenter