Nordic VLSI fikk storfisk på kroken

Nordic VLSI fikk storfisk på kroken

Amerikanske Logitech velger komponenter fra norske Nordic VLSI til nytt spill- og datautstyr.
Nordic VSLI har i noen måneder jobbet med en ikke navngitt storkunde. De har valgt å holde selskapets navn hemmelig inntil samarbeidet med kunden var mer formalisert.

Nå har imidlertid brikkene falt på plass for den norske komponentleverandøren. Derfor forteller de at storkunden er spill- og datautstyrsleverandøren Logitech.

Nordic skal levere 2,4 gigahertz-komponenter til Logitechs trådløse spillprodukter innen konsoll- og datamarkedet.

Stor kunde

Logitech har blitt en stor internasjonal leverandør av tastaturer, mus og spill-tilbehør og blir Nordics aller viktigste kunde. De omsatte for 1,3 milliarder dollar i selskapets finansår som ble avsluttet 31. mars i år, med et overskudd på 132 millioner dollar.

Til nå har det amerikanske selskapet bestilt utstyr fra Nordic for 4,3 millioner kroner. Men ifølge Nordic er dette bare en initiell ordre. De venter derfor bestillinger på betydelig større volum fremover.

Et gjennombrudd

-- Dette her er et definitivt gjennombrudd for oss. Vi har ikke fått lov til å gå ut med hva vi tror avtalen er verdt for vår del. Men det jeg kan si er at Logitech vil bli mange ganger større enn noen kunde vi noen gang har hatt, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i Nordic.

Nordic omsatte ifjor for 110 millioner kroner med et underskudd på 13 millioner kroner.

Ifølge Larsen konkurrerte Nordic med en fire til fem internasjonale selskaper om denne avtalen.

-- Logitech er teknisk helt i forkant på slik trådløs teknologi. Derfor er det spesielt morsomt at de velger en norsk leverandør for sine produkter, sier Larsen.