Nordmann inn i internasjonal toppstilling i Microsoft

Nordmann inn i internasjonal toppstilling i Microsoft

Brynjar Skauvik har lang fartstid i Microsoft Norge. Nå får han ansvar for 76 land.

Brynjar Skauvik (41) er ansatt som ny direktør for forretningsområdet Information Worker i regionen Midt-Østen og Afrika. Totalt består regionen av 76 land, og strekker seg fra Sør-Afrika til Pakistan. Skauvik har i dag samme stilling i Microsoft Norge.

-Dette blir veldig spennende. Det er snakk om litt større omfang enn i Norge, sier Skauvik med sans for understatement til Computerworld.no.

Jobbtittelen la seg ikke oversette til norsk, mener Skauvik selv. Information Worker Director innebærer både produkt- og forretningsansvar. I avdelingen i Istanbul jobber rundt 50 mennesker. Skauvik får ansvar for områder som står for halvparten av budsjettet. Ansvarsområdet omfatter produkter som Microsoft Office, Visio, Project, Real Time Collaboration og OneNote. Dette er det største forretningsområdet i denne regionen. Skauvik vil rapportere direkte til toppsjefen for regionen.

– Jeg starter 1. september, og det for ubestemt tid. Jeg har jobbet 12 år i Microsoft Norge og vært innom de fleste divisjoner. Da denne stillingen dykker opp i Microsofts interne kanal synes jeg dette var utfordringen jeg hadde ventet på. Ansvar i en region i verden er stort. Søknaden har vært en heftig prosess. Jeg tror jeg har vært på ti jobbintervjuer tilsammen, sier Skauvik.

Han gleder seg til å flytte til Istanbul, som alene har tre ganger flere innbyggere enn hele Norge. Skauvik har jobbet 12 år i Microsoft Norge.