Nordmenn kjøper flest pc-er

Pc-salget i Norge har økt med 17 prosent på ett år, som er mest i Norden. Her er kvartalstall som teller.

Det ble solgt 232.960 pc-er i Norge i årets første kvartal, melder analyseselskapet IT Research. Totalveksten, i antall solgte enheter, var på 17 prosent, mens det ble solgt 40 prosent flere bærbare pc-er enn i samme kvartal i 2005.

I Norge står nå bærbare pc-er for 48 prosent av salget. Danamark leder an bærbarsalget med en andel på 52 prosent. I Sverige og Finland er 45 prosent av salgene bærbare pc-er.

HP over hele fjøla

Totalt ble det solgt 1.119.820 pc-er i Norden i årets første kvartal. Det er en vekst på 11 prosent, målt mot samme kvartal for et år siden. Veksten er i snitt bra, men Sverige hemmes av en stans i hjemme-pc-ordningen, hevder IT Research.

HP er største leverandør i alle de nordiske landene. I Norge, Sverige og Danmark er Dell nummer to, i Finland er Fujitsu Siemens nummer to. Nummer tre er Fujitsu Siemens i Sverige og Norge, og Acer i Danmark i Finland. For Norden totalt er det HP, Dell og Fujitsu Siemens som utgjør tet-trioen.

Ifølge IT Research er andelen av pc-er med AMD-prosessorer på vei opp. Av de større merkene er det Asus og Toshiba som har sterkest vekst, melder analyseselskapet.