Nordmenn skal sørge for tysk seier i fotball-VM

Nordmenn skal sørge for tysk seier i fotball-VM

Det tyske fotballforbundet har kjøpt videoanalyse-verktøy av et lite selskap på Kongsberg.

Det tyske fotballforbundet og et idrettsuniversitet i Köln har tatt i bruk det norskutviklete videoanalyseverktøyet Posicap, som hjelp til for å vinne VM på hjemmebane i sommer.

- Sammen med Posicom har vi tilpasset systemet til det tyske landslaget, sier pressekontakt Jens Urlbauer hos den tyske distributøren MasterCoach Int. GmbH i Düsseldorf.

Analyseverktøyet fra Kongsberg gjør det mulig å trekke ut viktige fotballtekniske øyeblikk på treninger og fotballkamper. Med PosiCap kan du for eksempel presentere fotballkampen i små sekvenser på 5-10 minutter, og det tyske fotballforbundet mener løsningen er viktig i forberedelsene frem mot VM, skrriver Posicom i en pressemelding.

Fjær i hatten

Det norskutviklete er fra før tatt i av blant andre Hønefoss Fotballklubb.

- At vertskapslandet Tyskland tar mål av seg til å vinne VM med bl.a. bruk av Posicap, er en anerkjennelse av teknologimiljøet på Kongsberg, sier fotballtrener Håvard Lunde i Hønefoss Fotballklubb i pressemeldingen.

- Kostnaden for PosiCap er lav sammenlignet med tilsvarende systemer på markedet. Verktøyet er lett anvendelig for både små klubber og landslag, sier Lunde.

Systemet kan lastes ned på en bærbar eller stasjonær pc. Det er ment å forenkle tilgangen på aktuelle hendelsesforløp under fotballkamper. Brukerterskelen med PosiCap skal være lav, og det gjør det mulig å hente frem aktuelle videosekvenser/situasjoner på noen minutter.