Nordmenn vil ha pc til jul

Nordmenn vil ha pc til jul

En undersøkelse fra Norstat viser at hele 670.000 nordmenn ønsker at nissen skal komme med en pc i sekken.

Det er et kjent fenomen at harde pakker er populært og dette året er intet unntak. I undersøkelsen som ble gjennomført i samarbeid med Hewlett Packard svarer 18 prosent av Norges befolkning over 18 år at de ønsker seg en ny bærbar pc til jul.

Undersøkelsen viste også at en halv million av oss kunne tenke seg å gi bort en pc i julegave.

Stabilt salg

- Tallene er selvsagt veldig hyggelige, og befester at interessen for pc er meget høy. Vi har hatt et stabilt godt salg i hele år, og etterspørselen etter våre nye produkter denne høsten har vært veldig god, sier Country Marketing Manager i HP Norge, Thomas Råge i en pressemelding.

Estimatet for totalsalg av pc-er viser 1,4 millioner i Norge. Men selv om det er rekordhøyt, er salget fremdeles voksende.

Les også: Julesalg over all forventning

- I år har vi lansert nye produkter mot klare målgrupper. Vi har en differensiert satsning rettet direkte mot kvinner, ungdommer og bedriftene, sier en fornøyd Råge.

Rekordhøy julehandel

HSH, hovedorganisasjonen for handel og tjenester, tror at julehandelen i fysiske butikker vil øke rundt fem prosent i år.

Les også: Forventer julevekst på nett

- Det er store forventninger hos butikkene til at årets julesalg vil overgå alt vi har opplevd tidligere, avslutter Råge.

Les også: Økt etterspørsel tømmer lagrene