Norge.no blir egen virksomhet

Norge.no blir egen virksomhet

Prøveprosjektet Norge.no blir fra 1. januar 2005 organisert som egen virksomhet underlagt det nye Moderniseringsdepartementet.
Norge.no har eksistert siden januar 2000 med drift underlagt Fylkesmannen i Sogn og Fjordane.

-- Prøvetiden er over for Norge.no. Merkevaren og domenenavnet er allemannseie og fra nyttår av blir Norge.no egen virksomhet med fortsatt base Leikanger og Sogn og Fjordane, sier moderniseringsminister Morten Andreas Meyer, i en pressemelding fra departementet.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har evaluert prosjektet. Konklusjonene fra så vel arbeidsgruppe, fagavdeling og politisk ledelse er at norge.no er liv laga. Fra nyttår av blir prosjektet en permanent enhet.

-- Norge.no skal være inngangen for folk flest til offentlig informasjon og offentlige tjeneste. Basen for virksomheten blir fortsatt Leikanger. Uavhengig av forvaltningsnivåer skal det offentlige Norge ha ett ansikt utad, sier Meyer.

I dag jobber 14 personer i Norge.no. I tillegg til drift av nettstedet, driver Norge.no en publikumstjeneste som gir brukerne hjelp til å finne frem i det offentlige via telefon, epost og nettprat.