Norge.no deler ut nettpriser til det offentlige

Under konferansen "Kvalitet på nett 2005" den 7. november vil Norge.no offentliggjøre resultatene fra en ny kvalitetsvurdering der 700 offentlige nettsider er vurdert.

Mandag 7. november arrangerer Norge.no og Kommunal Rapport konferansen "Kvalitet på nett 2005". Under konferansen vil Norge.no offentliggjøre resultatene fra en ny kvalitetsvurdering der 700 offentlige nettsider er vurdert. I tillegg blir det delt ut fire priser til offentlige nettsteder i kategoriene Årets kommunale nettsted, Årets statlige nettsted, Årets nettjeneste og pris for God tilgjengelighet.

Det er første gangen Norge.no sammen med Kommunal Rapport arrangerer konferansen kvalitet på nett. Konferansen retter seg mot det offentlige. Målet er å understreke at kvalitet er et viktig tema, både for den daglige utviklingen av nettstedene og for de elektroniske tjenestene som det blir flere og flere av, også fra det offentlige.

De nominerte

I kategorien Årets kommunale nettsted er disse kandidatene med i finalerunden: Akershus fylkeskommune, Hole kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Måsøy kommune, Oslo kommune.

I kategorien Årets statlige nettsted er disse tre med i den avsluttende vurderingen: Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, Lånekassen, Matportalen.

Konferansen blir arrangert på Royal Christiania i Oslo. Politisk rådgiver i Moderniseringsdepartementet Jørund Leknes vil åpne konferansen.

I tillegg til offentliggjøringen av kvalitetsvurderingene og prisutdelinger blir det flere faglige innlegg. Det blir også tid til paneldebatt der det spørres om nettløsningene og de elektroniske tjenestene i det offentlige er i takt med tiden. I panelet sitter skattedirektør Bjarne Hope, Per Morten Hoff (IKT Norge), Jostein Magnussen(Netlife Resarch) og Christer Gundersen (KS).