Norges mest beskjedne bredbåndsselskap

Norges mest beskjedne bredbåndsselskap

Uten brask og bram har Nordisk Mobiltelefon satt i gang kommersiell drift av sin mobile bredbåndsløsning.

Nordisk Mobiltelefon har ambisjoner om å tilby en rask nettlinje til alle som ikke kan få adsl. Selskapet regner med 100 prosent dekning i løpet av andre halvår i år, men selger allerede tjenesten til alle som ønsker den i dag. Dagens dekning er på rundt 80 prosent.

 

Selskapet har gått stille i dørene og har ikke lansert tjenesten "offisielt". Nordmenn har likevel vist stor iver etter å få testet den.

 

- Vi har ikke offisielt publisert dette, men vi har hatt veldig stor interesse på våre pilottester. Vi har også blitt kontaktet av over 4.000 kunder som har meldt sin interesse for å prøve dette her, sier toppsjefen i selskapet Arnfinn Röste til Computerworld.no.

 

Bruker jungeltrommene

 

Istedenfor å bruke penger på markedsføring lar de heller jungeltrommene og pressen gjøre det meste av arbeidet.

 

- Etter hvert som vi bygger ut nettet kraftig i vår, vil det også skape mer interesse for det i media, sier Röste.

 

Han understreker likevel at den beskjedne markedsføringen mest skyldes at nettet ennå ikke er fullt utbygget.

 

Den mobile bredbåndstjenesten baserer seg på det gamle NMT-nettet som Nordisk Mobiltelefon kjøpte rettighetene til etter at det ble lagt ned. Det gamle NMT-nettet ga meget god dekning og det oppgraderte cdma 450-nettet som selskapet nå bygger ut skal ha enda bedre dekning, ifølge Röste.

 

Norkring

 

I utbyggingen benytter Nordisk Mobiltelefon seg av Norkrings stasjoner, så selv om de må plassere ut egne sendere her, slipper de unna byggingen av den mest kostbare infrastrukturen.

 

Hastigheten som tilbys er raskere enn Telenors UMTS-nett og selskapet følger samme prisstruktur som adsl på datatrafikk med en fastpris per måned. Tjenesten har derimot en begrensing på nedlasting.

 

Selskapet tilbyr to typer abonnementer. Mobilt bredbånd Light koster 430 kroner i måneden. Dette gir 1 Mbit/s i mottak av data og rundt 100 kbit/s for sending.

 

Mobilt Bredbånd Pro koster 680 kroner og har en inn-hastighet på 2 Mbit/s. Dette er bruttohastigheter og i praksis har pro-versjonen en hastighet på mellom 600 og 900 kbit/s. Light-versjonen er begrenset til en gigabyte med nedlastet data i måneden. Pro-versjonen er bregrenset til to gigabyte.

 

Modemet har en engangskostnad på 2.430 kroner og du må også regne med en tilkoblingsavgift på 430 kroner.

 

Her er Nordisk Mobiltelefons eget dekningskart for Norge

Les vår test av løsningen her.