Norges RÅESTE pc!

Norges RÅESTE pc!

Vi skal bygge Norges råeste pc. Og du kan vinne den!

Vi skal i igjen i gang med å bygge en pc med noe av det beste markedet kan oppdrive i skrivende stund. Vi presenterer nå de sentrale komponentene vi har valgt for pc-en, og det vil i de kommende ukene komme flere artikler knyttet opp mot byggingen av pc-en, testing og andre artikler knyttet til bygging og oppgradering av stasjonær pc. Vi kommer underveis også til å ha en rekke mindre konkurranser.

Hva sluttprisen på pc-en blir er foreløpig ikke helt fastsatt. Det er ikke på alle områder helt avklart hva vi kommer til å velge, blant annet når det gjelder skjermer. Dette vil vi komme med mer informasjon på etter hvert. Slik det ligger an nå, forventer vi en endelig prislapp på rundt 100 000 kroner for pc-en. I tillegg kommer programvare.

For å enkelt følge med på konkurransene vi kommer til å ha og ellers oppdatert informasjon, kan man melde seg på vår Facebook-side .

Hensiktsmessig, ikke bare dyrt

Det vil på en del områder ikke være vanskelig å gjøre vår ekstrem-pc dyrere hvis det var målet – vi ønsker imidlertid at kombinasjonen av komponenter også skal være hensiktsmessig.

Vel, i hvert fall til en viss grad. Vi kunne for eksempel sett mer på bruk av arbeidsstasjonsprodukter når det gjelder for eksempel prosessor – og da gått for to Intel Xeon-prosessorer. Men man skulle ha hatt et svært spesielt bruk for at dette var en løsning som i praksis ville gitt noe ekstra kontra prosessoren vi valgte. Man finner også en del mer eksklusive kabinetter, SSD-er med høyere kapasitet som er vesentlig dyrere, mer eksotiske kjøleløsninger, spesielle lydkort og så videre. Vi ser imidlertid på dette som «en vanlig pc». Vi har ikke bygd en arbeidsstasjon, og vi har ikke valgt komponenter med mål om å lage en dyrest mulig pc.

For å delta i konkurransen kan du svare på spørsmål her.