Norges største oversikt over programvarebransjen

Ingen vet hvor stor den norske programvare-bransjen egentlig er. Men nå gjør vi en jobb for å finne det ut. Sjekk om ditt selskap er på listen.

Hvor stor er programvarebransjen i Norge? Det er ikke godt å si, for slike tall samles ikke inn av Statistisk Sentralbyrå.

IKT-Norge, Norges forskningsråd, Innovasjon Norge, NTNU, Microsoft, Linpro, Mamut, Computerworld og InfoSector har derfor inngått et samarbeid for å kvantifisere bransjen.

Et viktig ledd i dette arbeidet er å få så mange programvareselskaper som mulig til å registrere seg. Dette inkluderer alle selskapet som i større eller mindre grad tilbyr programvarebaserte produkter og tjenester. Arbeidet skal munne ut i rapporten Programvarebransjen 2005.

Mange fordeler med å delta

- Hvorfor er det viktig å vite størrelsen på denne bransjen?

- Programvaresektoren er en såkalt skjult næring. Den fremkommer ikke i offentlig statistikk, men er viktig for modernisering og effektivisering av hele samfunnet. Derfor må man synliggjøre leverandørsiden i et bransjeregister. Det er også viktig å vise omfanget av programvaresektoren ovenfor myndigheter og utdanningsinstitusjoner, sier Bård Krogshus i Infosector, som koordinerer undersøkelsen.

- Hvilke fordeler har selskaper som registrerer seg programvareregisteret?

- For det første bidrar man til å vise hvor stor sektoren faktisk er. For det andre får man mulighet til å profilere seg mot markedet, sier Krogshus.

Bransjeregisteret vil når arbeidet er ferdig blant annet bli publisert på computerworld.no. Her vil man kunne gå inn å se blant annet hvilke leverandører som produserer hva.

Se hele listen over potensielle norske programvareselskaper, og finn ut om din bedrift er registert!

Er du ikke din bedrift registrert? Registerer deg her.