Norges tøffeste it-jobb er ledig

Norges tøffeste it-jobb er ledig

Kan du tenke deg å ha ansvar for 15 milliarder kroner per dag? Oslo Børs søker ny it-direktør.

Det er ikke hver dag en stilling som it-direktør ved Oslo Børs lyses ut. Børsens it-avdeling har 40 ansatte og er ansvarlig for å drifte systemer som er nervesenteret til den norske finansverdenen.

 

- Det er klart at dette er en jobb med mye ansvar og store utfordringer. Om det er Norges vanskeligste it-jobb? Det kan være fristende å si det, men det blir litt for populistisk. Men det er en veldig spennende stilling med store utfordringer i et meget kjent selskap, sier Jean Frønsdal i rekrutteringsbyrået Intersearch, som leder søknadsprosessen, til Computerworld.no.

 

Stillingen ble utlyst på torsdag med frist 22. mai, og Frønsdal har ingen anelse hvor mange søkere han kan regne med.

 

- Vi regner med mange søkere, men hvor mange er kvalifiserte gjenstår å se. Vi trenger noen som har erfaring med kritiske driftssystemer. Det finnes noen av dem i Norge, i bankverdenen og helsevesenet. Stillingen er ikke utlyst internasjonalt, så vi satser i første omgang på å få noen her fra landet, sier Frønsdal.

 

Voldsom integrasjon

 

Det er André Hellum som forlater stillingen i august. Han hatt ansvar for Børsens it-systemer siden 2000.

 

- Denne stillingen krever høy operasjonell tilgjenglighet, du har den alltid med deg. Den befinner seg midt  i en spennende kjernevirksomhet, kombinasjonen av it og Børs gjør dette til et pulserende område. Det skjer det veldig mye, alle prosesser på børsen støttes nå av it, og det medfører en voldsom integrasjon, sier Hellum til Computerworld.no.

 

Om det er Norges viktigste it-stilling vil Hellum ikke uttale seg om, men han påpeker at børssystemene har stor innflytelse i det norske økonomiske livet.

 

- Det går enorme summer rundt på Børsen. Selv om den egentlige handelen går lenger ut i systemet er de avhengige at våre systemer er i drift. I snitt har Børsen vel en omsetning på 15-16 milliarder kroner om dagen, sier Hellum.

 

Veldig synlig jobb

 

I Japan måtte børsens it-sjef tåle lønnskutt etter flere graverende datafeil som førte til nedetid. I Norge er konsekvensene ikke så alvorlige.

 

- Ja, jeg har hørt om tilstandene i Japan. Vi har hatt nedetid noen ganger, men det er vanskelig å si hvor store skadevirkingene er. Oftest tar handelen seg inn etterpå. Men som Børsens it-direktør jobber du i en synlig operasjon, og det blir veldig synlig hvis det ikke virker, sier Hellum.

 

Hellum mener at utviklingen av Børs-systemene langt fra er ferdig.

 

- Jeg er sikker på at det blir like mange omstillingsprosesser fremover som de vi har lagt bak oss. Det er morsomt å jobbe ved Børsen, det er mange flinke folk, og det er utfordrende, sier Hellum.

 

Det stilles ikke spesielle krav til erfaring med type system for den nye it-direktøren.

 

- Børsen bruker programvare fra flere leverandører, og vi har ikke direkte krav til dette området. Personen må passe i prosessene Børsen jobber med, sier Frønsdal.

 

Se stillingsannonsen her.

 

Les også: Slik tenker hodejegerne

Fikk Norges mektigste it-jobb

It-sjefen fra helvete

It-sjefen blir aldri sjef