Norman beskytter Microsoft

Microsoft ruster opp sikkerheten, og får hjelp av norske Normans sandkasse-teknologi.
Microsoft bruker Norman Virus Control v5.6 med SandBox v.2 for å kontrollere og beskytte Microsoft-programmer mot ondsinnet programvare, skriver Norman i en pressemelding.

At Microsoft har besluttet å benytte Normans programvare inngår i nye klargjøringsprosedyrer for være sikker på at alle Microsoft programmer og programmoduler er rensket for datavirus og -ormer før kommersiell distribusjon. Microsoft har vært en av Normans nøkkelpartnere i betatestingen av Norman Sandbox v.2.

Normans SandBox v.2 innebærer at man kan stoppe datavirus og ormer før egne virussignaturfiler er distribuert. Normans SandBox-teknologi er ikke avhengig av spesielle virussignaturer.

Teknologien stopper ondsinnet programvare og sørger for at virus og ormer legges i et eget, beskyttet område. I stedet for å være avhengig av nye virussignaturer, oppdager Norman SandBox ondsinnet programvare basert på hvordan et program oppfører seg.

Men til tross for denne "vi ser den før den ser deg"-tankegangen, var sandkassa maktesløs da Sobig-viruset herjet som verst i august. Så de som pønsker ut virus ligger fortsatt et hestehode foran dem som brygger motgiften.