Norman best på proaktiv viruskontroll

En omfattende test av ulike teknologier innenfor proaktiv viruskontroll viser at Normans SandBox-teknologi er best i jakten på ukjente virus.
Det er det tyske analyseselskapet, AV-Test, som står bak testingen. Testen, som ble offentliggjort på Virus Bulletins konferanse i Chicago i helgen, er den første i sitt slag foretatt på proaktiv viruskontroll.

Fordi det ikke er en enkeltstående test, men i realiteten en serie tester foretatt over en periode på flere måneder, er denne den grundigste som er gjennomført på dette området.

Fem måneders hardkjør

Over en fem måneders periode har AV-Test månedlig utsatt pc-er for 100 ukjente virus. Gjennom hele testperioden oppdaget og stanset Norman SandBox 345 virus, tilsvarende 69 prosent.

Dette er langt foran konkurrentene, som ifølge de samme testresultatene oppdaget fra 99 til 309 virus.

Stadig mer ødeleggende datavirus

-- Utbredelsen av virus er sterkt økende og de virusene er stadig mer sofistikerte. Dermed blir proaktiv beskyttelse viktigere. Mens tradisjonelle oppdateringer av antivirusprogrammer kan ses på som medisin etter at diagnosen er stilt, blir SandBox som en vaksine som hindrer infeksjon i forkant, sier en fornøyd administrerende direktør Henning Hansen i Norman ASA.