Norman ekspanderer i USA

Norman ekspanderer i USA

Norman øker innsatsen mot store amerikanske bedrifter. Analytikere spør om nordmennene har det som skal til.

Norman feiret nylig 25 år. Siden oppstarten har det norske sikkerhets- og antivirusselskapet ekspandert både i andre europeiske markeder og i USA.

Selskapet har imidlertid møtt hard konkurranse fra tungvektere som Symantec og McAfee. Nå trapper Norman opp innsatsen i USA.

Det skal hovedsakelig skje gjennom forbedringer i det amerikanske partnerprogrammet, skriver Searchsecuritychannel.com.

Verdiøkende salg

Så langt har Norman først og fremst solgt analyseløsningen Sandbox og programvare til små amerikanske bedrifter med mellom 25 og 40 ansatte.

I april lanserte imidlertid selskapet Norman Network Protection i USA og ga forhandlerne tilgang på store deler av den øvrige produktporteføljen, som blant annet omfatter Norman Endpoint Protection, Application and Device Control og Patch and Remediation.

Mens marginene til kanalpartnerne tidligere har vært basert på rene salg, vil selskapet fremover i større grad belønne partnere for kompetanse og for verdiøkende tjenester og opplæring.

Til Searchsecuritychannel.com sier Arvid Gomez, Normans teknologidirektør og ansvarlig for satsingen i USA, at Norman nå jobber med rekruttere flere ansatte. Selskapet skal også være i dialog med flere verdiøkende forhandlere rundt sertifiseringer, økonomiske betingelser og markedsføringstjenester.

- Vi tar skrittet over i den verdiøkende kanalen. Vi skal belønne de partnerne som sertifiserer seg og som tilbyr mer enn bare produktet i seg selv, sier Gomez.

- Merkevaren en utfordring

Nyheten om den amerikanske satsingen kommer ikke lenge etter at Norman annonserte at Torgny Gunnarsson er ansatt som ny administrerende direktør. Gunnarson er fra tidligere blant annet kjent for å ha startet Symantecs nordiske kontor i 1993.

Jonathan Penn, viseadministrerende direktør i Forrester Research, mener det vil bli vanskelig for Norman å skape seg et navn på det amerikanske markedet, som domineres av store sikkerhetsselskaper med sterke merkevarer.

Han spør seg om det Norman kan tilby er unikt og attraktivt nok for at kundene skal vurdere dem, og spesielt opp mot de mer etablerte produsentene.

- Utfordringen er bevissthet rundt merkevaren. Det er mange aktører på markedet, og kundene har allerede mulighet til å velge en leverandør de kjenner fra før, sier Penn til Searchsecuritychannel.com.