Norman øker, ny sjef i sikte

Datasikkerhetsselskapet Norman økte omsetningen med 12 prosent i tredje kvartal. Styret regner med å presentere ny sjef om ikke lenge.

Tredje kvartal var Apples niende på rad med tosifret vekst. Norman omsatte for 55,8 millioner kroner i kvartalet. I samme periode i fjor var omsetningen 49,8 millioner.

Resultat før skatt endte på 11,6 millioner kroner, mot 7,9 millioner kroner i 2004.

- Tredje kvartal var klart preget av sommersesongen de to første månedene, mens september ble en veldig sterk måned.. Jeg er tilfreds med at vi opprettholder en sterk vekstrate i Europa som er vårt nøkkelmarked, sier avtroppende konsernsjef Henning Hansen.

Ny sjef snart

69 prosent av Normans omsetning kommer nå fra utlandet.

- Selv om det ikke har vært noen ekstraordinære og dramatiske virusangrep i tredje kvartal, er virusfaren fremdeles økende. Virusskriverne blir mer og mer sofistikerte, sier Hansen.

I børsmeldingen opplyser styret at man er i full gang med å rekruttere ny sjef i selskapet etter Henning Hansen, som skal begynne i Firm. Styret sier de er i siste fase av utvelgelsesprosessen og at de forventer å presentere en ny sjef om ikke lenge.

- Det vi søker er en fornuftig forretningsmann. Det bør være en "executive" person og ikke bare strategiprat. Slike personer gidder jeg ikke lenger. Vedkommende bør ha erfaring fra it og være kompetitiv, som man for eksempel kan vise ved å ha vært god i idrett. Det er noen få kandidater igjen, sier styreformann Svein R. Goli i Norman, ifølge dn.no.