Norman splittes i to

Norman splittes i to

Det norske sikkerhetsselskapet Norman AS skal splittes opp i to selvstendige selskaper.

Normans produkter i SMB-segmentet skal samles i selskapet Norman Safeground AS, mens mer teknisk avanserte løsninger skal leveres fra det andre nye selskapet, Norman NG AS.

Årsaken til splittingen er å maksimere vekst og fokusere på kundebehandling til både sluttbrukere, SMB-er og enterprise.

Øyvind Lundgreen er ansatt som administrerende direktør i Norman Safeground AS, og har tidligere jobbet i Microsoft.

- Gjennom å splitte selskapet i to vil vi skjerpe fokuset på å gi to helt forskjellige kundesegment akkurat de produktene og den servicen de etterspør. Dette vil gi oss et konkurransefortrinn, sier Stein Surlien, administrerende direktør i Norman AS.

Surlien har drevet selskapet siden november i fjor, og forteller at det som var viktig for ham da han overtok roret er potensialet i selskapets produkter og medarbeidere, men som slet litt med å bli sett fra 2007 og oppover.

Nå går det stadig bedre for det norske sikkerhetsselskapet, og Surlien peker på 50 prosent vekst i fjerde kvartal i fjor som et eksempel på dette.

- Vi ser på hvordan vi kan aksellerere vekst i de områdene vi er gode på. Det som er så bra er at vi har en veldig solid organisasjon, og målet er å gjøre en best mulig jobb mot kundene våre, sier Surlien.

Han oppgir at en av årsakene til splittingen er å kunne bevege seg mot en kundenærhetsstrategi, hvor fokus på kunder og kundebehandling er en viktig prioritet, noe som blant annet også innebærer at selskapet kommer til å ansette en rekke nye medarbeidere.

- Det føles veldig godt. Å være med å skape norsk it-eventyr er fantastisk og veldig spennende, avslutter Surlien.

Det hører med at selskapet har utviklet en rekke løsninger mot enterprose-markedet over de par-tre siste årene, blant annet en løsning, Norman Analyzer, som analyserer ukjente angrep i bedriftens nettverk.

Norman har også vunnet en rekke store kunder i det siste, blant andre Lockheed Martin.

Norman AS ble opprettet Oslo i 1984, og er Norges første rene sikkerhetsselskap. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og hovedkontor for USA-avdelingen i San Diego, California. Splittingen gjelder fra 1. januar i år.