Norman vil pushe svensk anti-spionvare

Norman vil pushe svensk anti-spionvare

Datasikkerhetsselskapet Norman, som lever av å finne virus, vil nå selge programvare som beskytter mot såkalt spyware.

Spyware eller spionprogrammer - som er en fellesbetegnelse på trojanere, annonse- og overvåkingsprogrammer - er en type programvare som direkte overvåker og samler inn opplysninger om dine bevegelser og gjøremål på internett.

Ofte skjer rapportteringen uten at du vet om dette eller har gitt tillatelse.

Det er mange eksempler på at slik programvare kan endre systeminnstillinger og gjennomføre uønskede og forstyrrende operasjoner på datamaskinen.

Sladrer om dine internett-vaner

Hvis du opplever at det går tregere å surfe på internett, gjerne i kombinasjon med at uønskede popups stadig dukker opp på skjermen, er maskinen etter alt å dømme infisert med såkalt adware og/eller spyware.

Dette er små programmer som arbeider ubemerket og som er potensielle sladrehanker om dine it-vaner.

 Norsk-svensk forbrødring mot uvesenet

Men det norske virus/brannmur-selskapet Norman vil nå dette til livs. De har derfor inngått en omfattende samarbeidsavtale med det svenske selskapet Lavasoft. Ifølge avtalen skal Norman inkludere Ad-aware i sin produktportefølje og tilby løsningen gjennom sine salgs- og markedskanaler.

-- Ad-aware faller naturlig inn i vår portefølje. Spyware er en raskt økende fare for Internett- brukere og bedrifter. Vi regner med at de fleste som i dag er tilkoblet Internett også er infisert av spyware i større eller mindre grad, sier administrerende direktør Henning Hansen i Norman ASA.