Norman vil ta livet av virusforvirringen

Norman vil ta livet av virusforvirringen

Norman har blitt med i en internasjonal organisasjon som har som mål å minske forvirringen som oppstår ved virusutbrudd.

Datasikkerhetsselskapet Norman har blitt medlem av Common Malware Enumeration (CME), en internasjonal organisasjon som skaper felles definisjoner av nye virustrusler. CME består av flere sikkerhetsorganisasjoner som har til hensikt å forenkle opplysninger om virusangrep og virusdefinisjoner.

- CME jobber for å redusere folks forvirring når det gjelder utbrudd av virus og annen ondsinnet kode, samt for å bedre kommunikasjonen mellom antivirusselskapene. Det er viktig for Norman å delta i dette samarbeidet og å øke den generelle forståelse for trusler innen informasjonsteknologi, sier markedsdirektør Audun Lødemel i Norman.

Før var det Babylon

Før CME ble etablert brukte antivirusselskapene flere ulike navn på samme virusutbrudd. Resultatet av det var at selskaper fikk problemer med å holde seg koordinert på alle virusnavnene, noe som førte til utbredt forvirring om hvorvidt det gjaldt ett ubrudd, flere utbrudd eller et gammelt utbrudd. En slik situasjon får selvsagt følger i den forstand at firmaer ikke visste om de hadde tilstrekkelig beskyttelse eller ikke.

- Normans strategi er å gjøre folk oppmerksomme på de trusler og farer som eksisterer og å hjelpe alle til å få en bedre forståelse om dette emnet. Samarbeidet i CME er et viktig ledd i denne strategien, sier Lødemel.