Norsk blogg-eksplosjon

Norsk blogg-eksplosjon

Det er nå opprettet over 400.000 norske blogger via MSN Spaces.

2005 ble det året blogging tok av i Norge. MSN har med sin bloggtjeneste MSN Spaces opplevd en eksplosiv vekst i antall brukere. Tjenesten passerer nå i januar 400.000 brukere, etter under et år i drift. Dette plasserer nordmenn på Europatoppen i blogging, skriver MSN i en pressemelding.

– Nordmenn er uhyre raskt ute med å tilegne seg nye kommunikasjonsformer på internett, og vi øker tempoet for hver gang det kommer en ny tjeneste som virkelig treffer et behov, sier Benedikte Løvdal, daglig leder i MSN.

Hun er meget godt fornøyd med veksten MSN Spaces har hatt. På mindre enn et ett år har mer enn 400.000 nordmenn blitt bloggere gjennom å opprette et såkalt Space på MSN.

– Et Space er et rom på nettet der du deler dine meninger og interesser med andre. Rommet er enten privat, kun for venner og forbindelser, eller offentlig. Jeg tror dette er hovedårsaken til at MSN Spaces har eksplodert i Norge: Vi bruker bloggen til å dele våre meninger med andre, men også våre opplevelser og gleder, gjennom bilder, musikk eller andre uttrykksformer, sier Løvdal.

1000 nye spaces hver dag

Nordmenn er helt i Europatoppen når det gjelder bruk av MSN Spaces, det er kun nederlenderne som er mer ivrige enn oss. I løpet av 2005 ble det opprettet 1000 nye MSN Spaces hver dag bare i Norge.

– Via bloggen forteller jeg omverden hva jeg tenker og er opptatt av og på listene forteller jeg omverden hva jeg hører på av musikk for tiden og hvilke nettsider jeg liker best, forteller Helge Birkelund, Portalsjef på MSN.no.

Som en følge av dette er lagringsbehovet stort:

- Vi tilbyr 500 MB lagring for hvert space, noe som er ganske mye i denne sammenhengen. Vi kjøper mange nye servere for tiden, for å si det slik, sier Birkelund.

Svært mange begrenser adgang

Norske bloggere er imidlertid ikke ekshibisjonister som ønsker å vise seg frem for hele verden. En majoritet av brukerne har kun åpnet bloggen sin for utvalgte venner og forbindelser:

- Du kan velge å ha et Space kun for deg selv, kun for utvalgte venner eller åpent for alle. Svært mange velger et av de to første alternativene, sier Helge Birkelund.