Norsk e-sport lag til Sør-Amerika

Norges beste e-sport lag, Catch-Gamer, har blitt invitert til Sør Amerika av den brasilianske organisasjonen MIBR.

Catch-Gamer som tidligere i år tok sølv i prestisjetunge, World E-sports Games i Korea, reiser torsdag 20. oktober til Rio de Janeiro i Brasil. Her skal laget trene mot de beste brasilianske lagene i regi av den brasilianske organisasjonen MIBR.

Målet for turen er en CPL (Cyberathlete Professional League) turnering som avholdes i Santiago, Chile, 28-30. oktober.

Catch-Gamer er et profesjonelt esport-lag, som er anerkjent som et av de beste i verden, skriver laget i en pressemelding.

E-sport er for øvrig et annet ord for dataspill.

Topplassering

Denne statusen gir nå de norske guttene Jonas Alsaker Vikan (“bsl”, 23 år, Trondheim), Geir Stian Svendsen (“Juve9le”, 19 år, Stavanger), Tore Aronsen (“Juzam”, 22 år, Narvik), Christian Wæraas (“zevy”, 20 år, Kristiansand) og Lars Olaisen (“Naikon”, 21, Narvik) muligheten til å vise sine kunstner for det brasilianske publikummet i Rio, samt kjempe om en topplassering ved det prestisjetunge CPL-eventet i Santiago, Chile.
I løpet av sitt opphold i Santiago vil Catch-Gamer møte lag fra hele verden. 

Konkurransen i Santiago er en del av en verdensomspennende serie turneringer med samme modell som man kan se i Formel 1 og Tennis.

Electronic Sports har de siste årene fått en fantastisk oppslutning i de verden, og spesielt i asiatiske landene. I Sør-Korea og Kina er e-sports blitt tatt opp av de offisielle idrettsorganisasjonene, og nettspill har fått en enorm oppslutning. Også i Skandinavia har e-sports fått stor utbredelse, og det anslås at mer enn 1 millioner skandinaver spiller nettbaserte spill jevnlig.

Se for mer informasjon her.