Norsk erp til Kina

Norske Multiplus Sollutions skal levere sitt erp-system til et selskap i Kina.

Kontrakten innebærer et gjennombrudd for Multiplus Solutions i det kinesiske markedet. erp-leverandøren har nylig også søkt om å få opprette datterselskapet Multiplus Solutions China Ltd.

 

MultiPlus Solutions har solgt systemet til TTS Marine og TTS Bohai. Det skal implementeres i selskapets virksomhet i de kinesiske byene Dalian og Shanghai.

 

Multiplus Solutions var opprinnelig et dansk selskap, men i 11. oktober 2002 gikk eierne Watermark Group ut med budskapet om at hovedkontor og programvarerettigheter ble flyttet til Norge.

 

- Kontrakten kommer etter i underkant av to års aktiv innsats i det kinesiske markedet, forteller administrerende direktør Per Olav Helgeland i Multiplus Solutions, som legger til at selskapet har holdt en lav profil om arbeidet i påvente av konkrete resultater.

 

Fikk hjelp 

 

Multiplus Solutions innledet et samarbeid med 17-Gruppen i 2004 (17th Group of Norway Ltd). Gruppen har hjulpet norske selskaper med å etablere seg i det kinesiske markedet siden 1983. Gruppen har hjulpet til med å åpne dører for Multiplus Solutions, særlig i verts- og skipsindustrien.

 

MultiPlus skal levere en komplett Multiplus ERP-løsning. Hovedfokus er på prosjektleveranser og sammenstilling av ships- og offshorekraner. Leveransen vil blant annet inkludere økonomi/finans, innkjøp/logistikk, underleverandørstyring, tegning/dokumentstyring og hr. Trening og opplæring starter allerede i november, mens installasjon påbegynnes i januar. Full drift på hele løsningen vil trolig skje i første kvartal 2006. Før dette vil Multiplus-systemet gjennomgå full tilpasning til det kinesiske markedet.