Norsk fiber i koreansk bredbånd

Norsk fiber i koreansk bredbånd

Norske Ignis Photonyx har kommet inn på et av verdens fremste bredbåndsmarkeder. LG Electronics omfavner den norske teknologien.

Avtalen gjør Ignis til strategisk partner for giganten LG sin satsting på bredbåndsutbygging i det koreanske markedet. Landet ligger helt i front på verdensbasis når det gjelder høykapasitets bredbåndsutbygging, ifølge en melding fra Ignis..

- Dette er et gjennombrudd, uten tvil vår viktigste avtale noensinne, sier konsernsjef i Ignis ASA, Thomas Ramm.

- Ignis Photonyx har i over 12 måneder jobbet tett med LG om utvikling av bredbåndskomponenter mot det koreanske markedet. Nå er vi meget stolte over å ha signert en samarbeidsavtale som definerer Ignis Photonyx som en strategisk partner for en kommersialisering av LGs fiberoptiske bredbåndsystemer, sier han.

Fiber i heimen

Komponenter levert av Ignis er testet og designet inn i LGs systemer, som skal leveres til Korea Telecom, og tilbys landets bredbåndskunder. I tillegg omfatter avtalen videre samarbeid om produktutvikling.

Avtalen er et gjennombrudd for Ignis Photonyx sin satsning i markedet for komponenter til fiberoptiske nett som strekkes helt inn til private hjem, såkalt "fiber to the home" (ftth).

- Det koreanske bredbåndsmarkedet er et av verdens mest innovative, og er kjennetegnet av enorm vekst i både antall kunder og nye kapasitetskrevende tjenester. Myndighetene forventer 17 millioner bredbåndskunder i 2010, mot en million i dag. LG er et av to store systemhus i dette markedet, sier Ramm.

Ignis Photonyx skal levere multipleksere til LGs nye fiberoptiske bredbåndsnettverk, som har bedre kapasitet og rekkevidde enn noen tidligere standard (100 Mbps i hver retning).