Norsk filmfotograf til finalen i Siemens MicroMovie Award

Ei ku knasker mobiler, et epletre duellerer med en tennisspiller, en dverg skyggebokser og det er ikke så greit å snakke i mobilen på do.
Over 140 deltakere fra 23 land har fått til de utroligste små filmhistorier kun ved hjelp av videokameraet på en Siemens mobiltelefon, skriver selskapet i en pressemelding.

7. november finner kåringen sted, og det er publikum på internett og på den 20. internasjonale kortfilmfestivalen i Berlin som kårer vinneren: Du kan gi din stemme på www.micromovie-award.com.

Med MicroMovie-prisen ønsker Siemens å vise mulighetene i de nye kameramobilene. Studenter ved filmskoler i 23 land har vært invitert til å spille inn opptil 90 sekunder lange videosnutter med en kameramobil som ble stilt til disposisjon.

) Det var en utfordring for oss å mestre de begrensete tekniske mulighetene. Fordelen med kameramobilene er at en kan skyte fra hofta, sier Julia Weber, deltager og student ved Humboldt-Universitetet i Berlin.

Den norske filmfotografen Elling Krohn er med i finalen med filmen 8Availability8som handler om problematikk rundt tilgjengelighet på et offentlig toalett.

En undersøkelse utført av Siemens viser at videomobilene er like populære blant menn og kvinner. Ved utgangen av 2006 forventes over halvparten av alle mobiltelefoner å ha innebygd kamera.