Norsk Hydro med omfattende NAS-løsning

Norsk Hydro har valgt ProAct som leverandør av lagringsprodukter for kontorautomasjon og seismikk. Avtalen innebærer leveranse av NAS-løsninger for 30 millioner kroner.
På tampen av fjoråret fikk ProAct Systems en kontrakt på leveranse av datalagringsprodukter til Norsk Hydro, som var blant de største i år 2002. Verdien av leveransen er cirka 30 millioner kroner og gjelder installasjoner i Porsgrunn, Oslo og Bergen.

Utstyret er i dag installert og allerede i produksjon hos Norsk Hydro. Det er særlig oppgaver innen kontorautomasjon (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint osv) som krever høy tilgjengelighet, og hvor behovet for datalagring er sterkt økende, at utstyret vil bli benyttet. Innen seismikk vil programprodukter som Snap Restore og Snap Mirror forenkle drift og gjøre det mulig for de forskjellige Hydro-kontorer å fungere som backup for hverandre.

Det er Hydro IS Partner som oppdragsgiver. Selskapet forventer betydelig innsparinger i driftskostnader sammenlignet med den tidligere teknikken hvor datalagring var koplet til den enkelte server og ikke som en felles ressurs som i den nye løsningen.

Store NAS-løsninger

Løsningene er basert på de nyeste produktene fra Network Appliance. Tilsvarende produkter er levert til så å si hele den norske oljeindustrien, og har plassert ProAct Systems som en av landets absolutt største miljøer når det gjelder avanserte datalagringsløsninger.

-- Vi har vunnet to meget store datalagringskontrakter i Norge i de siste årene. Jeg tror vi nå er like store som IBM på leveranser av datalagring i Norge, sier administrerende direktør Omar Lien.

Teknikken som benyttes er den såkalte Network Attached Storage (NAS) som nå har vunnet aksept innen de fleste næringer i landet inklusive bank, telekommunikasjon, handel, offentlig, shipping og industri. NAS er i første rekke populært fordi drifting og administrasjon er meget enkel uten fordyrende svitsjer og uten at man trenger å endre til fiberoptisk kabling for å oppnå ønsket hastighet.