Norsk iPad like rundt hjørnet

Norsk iPad like rundt hjørnet

Den offisielle iPad-lanseringen av Norge kan skje i neste uke, sammen med iOS 4.2.

Den norske lanseringen av iPad kan komme samtidig som oppdateringen av iOS til versjon 4.2, ifølge nye rapporter.

Macworld Sverige skal ha fått tak i opplysninger om at den svenske lanseringen av iPad kan skje allerede i neste uke, onsdag 24. november. Om Apple lanserer iPad i Sverige, er Norge mest sannsynlig også inkludert. Selskapet pleier å lansere produkter likt i de nordiske landene.

Snart klart for forhåndsbestillinger?

Ifølge Macworld Sveriges opplysninger skal svenske forhandlere altså ha fått klarsignal på å begynne å ta imot forhåndsbestillinger. Forhandlernes teknikere kommer også til å få opplæring i iPad-reparasjoner på fredag denne uken, skriver våre svenske kolleger.

Nyhetsbloggen Allt om Mac rapporterer også at iPad kommer til å slippes i Sverige senest den 30 november. Ifølge Allt om Mac har dessuten 300 000 enheter blitt tildelt i Sverige innledningsvis.

Vi vet ikke noe konkret om en eventuell norsk lansering, men det har lenge gått løse rykter om slutten av november, uten at dette er bekreftet av Apple.

Problemer med iOS 4.2

For noen dager siden avslørte den britiske avisen Telegraph at iOS 4.2 kommer til å slippes den 24. november, noe som gir vann mølla om en nordisk iPad-lansering rundt samme dato.

Ettersom en av nyhetene i iOS 4.2 er støtte for både norsk og svensk tastatur, har Apple mest sannsynlig ventet med å lansere tavle-pc-en i Norge og Sverige innen iOS 4.2 er klart.

Man trodde egentlig at iOS 4.2 skulle slippes i forrige uke, men problemer med trådløsforbindelsen i det nye operativsystemet skal ha ført til forsinkelser. Ifølge Telegraph skal Apple ha ønsket å fikse feilen før programvaren slippes for brukerne.