Norsk it-bransje overser seniorene

Norsk it-bransje overser seniorene

USA støvsuges for godt motiverte medarbeidere i femtiårsalderen. Norske it-seniorer kastes ut i arbeidsledighet.

Over de siste to årene har det vært en merkbar nedgang i arbeidsledige it-konsulenter. Men ikke alle nyter godt av bedre tider. Blant de over 50 år har ledigheten økt.

Dette skriver papirutgaven til Computerworld denne uken.

- Det er mer diskriminering på bakgrunn av alder i it enn andre bransjer. Men det er nettopp fordi det skjer endringer hele tiden at det er likegyldig og irrelevant om du har eksamen fra 1970 eller 1994. Du er nødt til å holde deg oppdatert for å være på høyden i jobben, sier Per Holte Rosenkilde, 59.

Ole Jan Ouff er 53 år og har bakgrunn fra drift av banksystemer hos NCR Norge. Han har i likhet med Rosenkilde søkt flere titalls jobber uten hell.

- Jeg har ringt arbeidsgivere for å spørre hva de trenger og blitt sterkt oppfordret til å søke etter å fortalt om min bakgrunn. Alder har ikke blitt nevnt, og da er det påfallende at man ikke en gang blir innkalt til et intervju, og at de i ettertid sier at de har funnet kandidaten de "egentlig" trengte.

Populært i USA

Thorleif Solstad er administrerende direktør i Solstad & Partners, som bistår i bedrifter, ledere og nøkkelpersoner med høy fagkompetanse ved omstillinger. De kjenner kravene til en mobil arbeidstyrke både fra bedriften og medarbeidernes side.

Han forteller til papirutgaven av Computerworld at i USA er markedet støvsugd for godt motiverte medarbeidere i femtiårsalderen fordi 35-åringene er for dyre. Ifølge Solstad er bortimot en tredjedel av 50-åringene på vei inn i solnedgangen eller mentalt sett på vei inn i pensjonsalderen. Resten av er klar til kamp.

- Det er en myte at 50-åringene bare ser etter jobber de kan beholde til de går av med pensjon. De er like villig som andre aldersgrupper til å være med på en to års-kontrakt, forteller Solstad som understreker at ingen bedrifter bare bør fokusere på en gruppe medarbeidere.

Hele oppslaget er tilgjenglig i Computerworld nr. 3, 2006

Les også: Teknoskifte brukes som oppsigelsesgrunn