Norsk musikktjeneste til mobilen

Norsk musikktjeneste til mobilen

For første gang blir det nå både lovlig og mulig å laste ned ringetoner og sende mms med originalartisten til mobilen. Selskapet som tilbyr tjenesten, er norsk.
Mange tror nok at det er originalartisten de får når de laster ned ringetoner til mobilen. Det har til nå ikke vært tilfelle. Tekniske og opphavsrettslige begrensninger har medført av ringetonene er coverversjoner. Bruken av artistens navn er også ulovlig uten spesiell tillatelse i markedsføringen av cover-ringetonene.

Det norskeide selskapet the24 kan nå som første selskap i verden tilby både ringetoner og mms med originalartister, skriver selskapet i en pressemelding. Foreløpig er katalogen til plateselskapet BMG tilgjengelig - over 20 000 titler. Også andre selskapers kataloger vil etter hvert bli tilgjengelig.

Om kort tid vil det også bli mulig å streame hele låter eller videoer til mobilen eller pc-en. I neste omgang vil det være mulig å laste ned hele sanger til både mobile telefoner og pc-en.

Selskapet the24 er gründet av nordmannen Thor-Arne Pettersen. Han har fått med seg blant annet: Den levende musikklegenden Guy Fletcher, mannen som skrev tre av Elvis, låter sammen med partner Doug Flett. Den dynamiske og guruerklærte Paul Ayres som bygde opp både Netscape og RealNetwork i Europa før han gjorde suksess med MusicUnsigned. Og Richard Platt som var med på oppstarten av TV1000 og TV3 i Skandinavia.

Payex spiller en viktig rolle i tjenestene da the24 også utfordrer det etablerte regimet med transaksjonskostnader opp mot 35 prosent av prisen for ringetoner. Payex er en løsning for mikrobetalinger og brukes av ledende innholdsleverandører for å skape alternativ til operatøren. Mer enn 250.000 nordmenn benytter Payex for betaling.