Norsk teknologi i Oracles telesatsning

Oracle går hardt inn i telesektoren og Norge er sentral i satsningen.

Etter at Oracle kjøpte opp norske Net4Call og svenske HotSip, ser vi nå hva de skal brukes til. Selskapet gjør et konkret og målrettet utfall inn i en sektor der spesialleverandører så langt har regjert.

 

Oracle utvikler en såkalt SDP for telebransjen (service delivery platform). I klartekst er dette en bransjespesifikk utgave av Oracles mellomvareplattform Oracle Fusion. Teknologien fra det svenske selskapet HotSip muliggjør støtte for IMS – en form for administrasjonsverktøy for telebransjen.  Teknologien fra det nylig oppkjøpte norske selskapet Net4Call er også sentral i Oracles SDP.

 

- Vi har blant annet en motor for å håndtere telefonsamtalene som er utrolig robust, noe som er viktig. Vi har bygget denne type systemer over flere år og har erfaring med kunder som har kjørt dette en stund. Her bruker vi også Oracle-databaser i bunn, sier administrerende direktør Thoreif Sonerud i Net4Call.

 

- Vi leverer også ferdige tjenester, blant annet en virtuell pabx som vi også har levert til operatører.

 

Telenor, Norge og vertikaler

 

Telenor er også en av de aller første teleoperatørene som har tatt i bruk Oracles nye plattform, en plattform som ennå er i utvikling. Norge står dermed sentralt i Oracles ferske satsning på det de er glad i å kalle vertikaler, altså bransjespesifikke satsninger.

 

- Vi har hatt et veldig tett samarbeid med Telenor FOU i Trondheim og Telenor på Fornebu i forbindelse med SDP-plattformen, men vi har ikke vært inne på leveransesiden av noen komponenter der ennå, sier Sonerud.

 

Net4Call ble etablert i 2000 og begynte å bygge tjenester og teknologiløsninger til teleoperatører som virker både i mobilnett, fastnett og ip-nett.

 

Hvorfor tror du Oracle har vendt seg mot Norden i telesatsningen sin?

 

- Vi ligger jo ekstremt langt fremme på teknologi for telekom-operatører, forteller Sonerud.

 

Net4call kommer til å eksistere en stund fremover, men de vet ennå ikke hvor de 12 ansatte kommer til å havne.  

 

- Det er ikke avgjort om vi flytter til USA eller blir i Norge ennå. Oracle er åpne  for at vi blir her.

 

Les også:
Oracle på handletur i Sverige
Eksplosiv interesse for SOA