Norske epenger til Saudi-Arabia

Norske epenger til Saudi-Arabia

Teknologi fra norske Contopronto skal brukes når epenger innføres i Saudi-Arabia.

Det Saudi-Arabiske selskapet Zafa Ltd. har inngått en avtale om å ta i bruk Contoprontos løsning for transaksjoner med elektroniske penger.

Avtalen er Contoprontos første utenfor Europa. Contopronto, som nylig fikk lisens fra Finansdepartementet for å utstede elektroniske penger i EU-området, skal selge teknologi og også bistå Zafa ved introduksjonen i det Saudi-Arabiske markedet. Avtalen er et ledd i Contoprontos internasjonale satsing.

Epengeløsningen fra Contoprontos fungerer uavhengig av mobilabonnement. De viktigste bruksområdene er transaksjoner som i utgangspunket er uavhengig av tid og sted, som kjøp av, billetter ringetid (kontantkort), tippetjenester og overføring av penger mellom privatpersoner.

- Vi er overbevist om at Zafa Ltd. under ledelse av Prins Fahad og Sami Al Bawardi er en utmerket partner for Contopronto i Saudi-Arabia, og ser frem til å kunne tilby en unik teknologi og ikke minst vår erfaring i introduksjonen av mobile betalingsløsninger, sier Knut Brundtland, styreformann i Contopronto, i en pressemelding..

Ifølge Contopronto vokser mobilpenetrasjonen i Saudi-Arabia med 10 prosent i løpet av 2003. Det er nå mer enn åtte millioner mobilbrukerer i landet, mot kun 3,4 millioner fastlinjer. Saudi-Arabia har 24 millioner innbyggere.